«Λήμνος γαιάων πολύ φιλτάτη απασέων»

 

Λήμνος, η πιο αγαπημένη απ’ όλες τις στεριές

Αυτή την ποιητική φράση βάζει ο Όμηρος στα χείλη του θεού Ηφαίστου για να δείξει την ευγνωμοσύνη και την ικανοποίηση του Θεού που διωγμένος από τον Όλυμπο βρήκε φιλοξενία στη Λήμνο και συμπαράσταση από τους κατοίκους της.

Αυτή τη στεριά αγαπήσαμε κι εμείς. Εκεί μεγαλώσαμε, εκεί γνωριστήκαμε κι αυτή η αγάπη μας συνδέει.

Ο Σύλλογος Απόδημων Λημνιών και Φίλων της Λήμνου «Λημνιοί εν Δράσει» είναι ένα νεοσύστατο σωματείο (2013) που δημιουργήθηκε από νέους ανθρώπους κι όπως μαρτυρά το όνομά του έχει στόχο τη δράση και τη δια-δραση. Αφετηρία αποτέλεσαν οι κινητοποιήσεις των κατοίκων του νησιού σχετικά με το χρονίζον ακτοπλοϊκό ζήτημα, και αυθορμήτως, ευρισκόμενοι πια να ζούμε στην Αθήνα, αποφασίσαμε να οργανώσουμε μία ενημερωτική εκδήλωση για το θέμα. Και κάπως έτσι, ξεκίνησαν όλα.

Ο Σύλλογος «Λημνιοί εν Δράσει» αποτελείται από μέλη που έλκουν την καταγωγή τους ή που είναι φίλοι της Λήμνου και ζουν ή δραστηριοποιούνται μακριά από το νησί. Ο σύλλογος μας έχει σκοπό την ενημέρωση, τη δια-δραστική επαφή κι επικοινωνία, την ανάληψη πρωτοβουλιών, τη διατύπωση απόψεων, την άσκηση παρεμβάσεων, τη δημιουργία εκδηλώσεων σε οποιοδήποτε ζήτημα αφορά στη Λήμνο και στους Λημνιούς.

Κύριο μέσο επικοινωνίας και προβολής του έργου μας αποτελεί το διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η ιστοσελίδα μας.faceookinternet

Η ανταλλαγή και πρόταση νέων ιδεών και η υλοποίησή τους, η δράση μέσω των ομάδων εργασίας, είναι χαρακτηριστικά που διακρίνουν τους «Λημνιοί εν Δράσει».

Ως Σύλλογος νέων ανθρώπων, εθελοντών, μακριά από κομματικές αγκυλώσεις, θέλουμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα από κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας. Θέλουμε να ενημερωθούμε για την πραγματικότητα και με τη σειρά μας να ενημερώσουμε ή/και να παρέμβουμε με νέες ιδέες και πρωτοβουλίες.

Δεν επιζητούμε τα ακατόρθωτα, αλλά τα αυτονόητα. Ρεαλιστικές λύσεις και προσεγγίσεις στα καθημερινά προβλήματα , για να αλλάξουν «βήμα-βήμα τα κακώς κείμενα και οι νοοτροπίες του παρελθόντος.

Ενημέρωση και Προτάσεις, αυτά επιδιώκουμε και για αυτά αγωνιζόμαστε.

Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες με οποιοδήποτε άλλη εθελοντική ομάδα, άλλο σύλλογο ή τοπική Αρχή ανά την Ελλάδα –γιατί όχι ανά τον Κόσμο- ώστε μέσα από αυτές να επιλυθούν ζητήματα, προβλήματα, χωρίς να περιμένουμε αποκλειστικά από το κράτος, οι αδυναμίες του οποίου γιγαντώθηκαν εν μέσω κρίσης.

Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε νέα, καινοτόμα ιδέα που κατατείνει στην παντός είδους επωφελή προβολή του νησιού και στην οποιαδήποτε πρωτοβουλία μπορεί να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου.

Η διάθεση μας για προσφορά, η ανάγκη να ξεπεραστούν νοοτροπίες του παρελθόντος και η αγάπη για τον τόπο και την πατρίδα μας, έχει φέρει κοντά μας ανθρώπους, οι οποίοι ανεξάρτητα από την ηλικία χαρακτηρίζονται από τη νεότητα στη σκέψη τους.

Μπορείτε να βοηθήσετε εθελοντικά και να συμμετέχετε ενεργά σε όποια ομάδα εργασίας του συλλόγου επιθυμείτε αλλλά και σε οποιαδήποτε άλλη δράση του συλλόγου μας στέλνοντας ένα μήνυμα (mail, Facebook, τηλεφωνικά) για να ενημερωθείτε κι εσείς για τις δράσεις μας και να λάβετε ενεργά μέρος σε αυτές:

Ενδεικτικά μερικές από τις δράσεις αναφέρονται παρακάτω: logo-LXS-1

• Ιστοσελίδα: “lemnosinaction.com”

• Ετήσιο Φεστιβάλ στην Λήμνο: “festival.lemnosinaction.com”

• Δημιουργία σελίδας με προσορισμούς και αξιοθέατα του νησιού: “visit.lemnosinaction.com”

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων