2ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας

0

2ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας

Με μια ματιά
Ο Σύλλογος Απόδημων Λημνιών και Φίλων της Λήμνου «Λημνιοί εν Δράσει», στο πλαίσιο της συνεχούς δράσης του με σκοπό την προώθηση της επιχειρηματικότητας στο νησί της Λήμνου, διοργανώνει τον 2ο Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας.
Σκοπός του συλλόγου μας, είναι μεταξύ άλλων η προώθηση της ιδέας του επαναπατρισμού και η ενθάρρυνση πρωτοβουλιών προς την υλοποίησή του, μέσω της προβολής του νησιού μας και μέσω καινοτόμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Μακροπρόθεσμος στόχος είναι η καθιέρωση του θεσμού αυτού, με τον οποίο οι «Λημνιοί εν Δράσει» θα βρίσκονται κοντά στους νέους της Λήμνου στην προσπάθεια ενεργητικής καταπολέμησης της ανεργίας και ανάδειξης του τόπου μας.

Στον διαγωνισμό επιχειρηματικότητας μπορούν να συμμετάσχουν όσοι έχουν κάποια ιδέα σχετικά με ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Λήμνο. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων είναι το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 – Παράταση έως Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, ώρα 23:59.
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό γίνεται με την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας (παρατίθεται στους χρήσιμους συνδέσμους), όπου ο συμμετέχων δηλώνει κάποια στοιχεία επικοινωνίας και μία σύντομη περιγραφή της επιχειρηματικής του ιδέας. Φόρμα Συμμετοχής
Μετά την υποβολή της φόρμας συμμετοχής, ο σύμβουλος υποστήριξης (μέντορας) θα έρθει σε επαφή με τους συμμετέχοντες και έπειτα ξεκινάει η περίοδος συμβουλευτικής υποστήριξης από τον ίδιο, για κάθε επιχειρηματική ιδέα ξεχωριστά.
Σκοπός της συμβουλευτικής υποστήριξης είναι η αποτελεσματική αποτύπωση της επιχειρηματικής ιδέας και η δημιουργία ενός επιτυχημένου επιχειρηματικού σχεδίου, βασισμένο στην αρχική ιδέα του κάθε συμμετέχοντος. Θα προσφερθεί ουσιαστική βοήθεια και εξατομικευμένη στήριξη από τον μέντορα (μέσω συναντήσεων, ανταλλαγής email και ηλεκτρονικά). Πρόκειται δηλαδή για ολοκληρωμένη καθοδήγηση στη συμπλήρωση ενός πρότυπου επιχειρηματικού σχεδίου.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα επιχειρηματικά σχέδια (business plans) και την κατάρτιση τους, στα πλαίσια του 2ου Επιχειρηματικού Διαγωνισμού, θα βρείτε στην παρουσίαση του συμβούλου υποστήριξης κ. Ελευθέριου Μπαμπάση
Α’ φάση Αξιολόγησης:
Οι Επιχειρηματικές Προτάσεις για να προκριθούν στην τελική αξιολόγηση (Β’ φάση) θα πρέπει να πληρούν τουλάχιστον οκτώ (8) από τα δέκα (10) Γενικά Κριτήρια Αξιολόγησης (Ανταγωνισμός, Αγορά, Εποχικότητα, Μίμηση, Καθιέρωση, Δεξιότητες, Μοναδικότητα, Παραγωγή, Επέκταση, Τεχνογνωσία).
Β’ φάση Αξιολόγησης:
Η τελική Βαθμολόγηση των Επιχειρηματικών Προτάσεων, που έχουν προκριθεί από την Α’ φάση, θα γίνει με βάση τα Ειδικά Κριτήρια Αξιολόγησης και τα οποία αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω:
• Σκοπός & Χρήση του Προϊόντος/υπηρεσίας – (20%)(ή 2 με άριστα το 10)
• Τεχνικο-οικονομικά στοιχεία πρότασης – (15%)(ή 1,5 με άριστα το 10)
• Βασικά στοιχεία Καινοτομίας – (20%)(ή 2 με άριστα το 10)
• Βαθμός Bιωσιμότητας της πρότασης – (30%)(ή 3 με άριστα το 10)
• Παρουσίαση Επιχειρηματικής Πρότασης (15%)(ή 1,5 με άριστα το 10)
Βάσει της Τελικής Αξιολόγησης των επιχειρηματικών σχεδίων που θα έχουν δημιουργηθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου, θα αναδειχθούν τα 2 καλύτερα Επιχειρηματικά Σχέδια.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε “Αξιολόγηση Προτάσεων” .
Οι ομάδες που θα καταρτίσουν τα 2 καλύτερα Επιχειρηματικά Σχέδια, τα οποία θα έχουν αναδειχθεί από την τελική αξιολόγηση (βλ. “Αξιολόγηση της Επιχειρηματικής Ιδέας”), θα υποβάλλουν αίτηση για ΔΩΡΕΑΝ (χωρίς δίδακτρα) συμμέτοχη στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα: Συμβουλευτική και Εφαρμογή» που προσφέρεται από το Πρόγραμμα Εξ’ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του ΚΕΚ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στόχος είναι η επιβράβευση και περαιτέρω επιμόρφωση όσων θέλουν να κάνουν την επιχειρηματική τους ιδέα Πράξη.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε στην ιστοσελίδα: Επιχειρηματικότητα: Συμβουλευτική και Εφαρμογή
Μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Επιχειρηματικότητα: Συμβουλευτική και Εφαρμογή», οι δύο ομάδες θα έχουν καταρτίσει μέσω της συνεχούς επιμόρφωσης και υποστήριξης από τους συμβούλους του προγράμματος, το τελικό τους, σε πιο αναλυτική μορφή, Επιχειρηματικό Σχέδιο.
Το τελικό αυτό σχέδιο θα παρουσιαστεί και από τις δύο ομάδες σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, με σκοπό την ανάδειξη του τελικού νικητή του Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας.
Οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής της Εκδήλωσης για την τελική φάση του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο μέσω της ιστοσελίδας του Επιχειρηματικού Διαγωνισμού.
Έναρξη υποβολής προτάσεων: 15 Οκτωβρίου 2014 – Παράταση έως 22 Οκτωβρίου 2014
Λήξη υποβολής προτάσεων : 15 Νοεμβρίου 2014 – Παράταση έως 22 Νοεμβρίου 2014 (Ώρα: 23.59)

Έναρξη Συμβουλευτικής Υποστήριξης προτάσεων: 23 Νοεμβρίου 2014
Λήξη Συμβουλευτικής Υποστήριξης προτάσεων : 23 Δεκεμβρίου 2014

2ος Διαγωνισμός Επειχηρηματικής Ιδέας
Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων