“ΗΜΕΡΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ” Απολογιστικό ΔΤ – 05 Απρ 15

0

Λημνιοί εν Δράσει

05 Απριλίου 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι του Σαββάτου 4 Απριλίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού που διοργάνωσαν οι “Λημνιοί εν δράσει” στο Κινηματοθέατρο Μαρούλα.

 Η δράση είχε σκοπό να συνεπικουρήσει στην καθοδήγηση που παρέχεται στα σχολεία από τους υπηρετούντες εκπαιδευτικούς ώστε οι μαθητές να αποκτήσουν τις απαραίτητες πληροφορίες για το περίπλοκο σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για το αντικείμενο σπουδών των πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων και για τις τάσεις που διαμορφώνονται στην αγορά εργασίας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Παν. Αιγαίου που εδρεύει στη Λήμνο, κος Κων/νος Γκεζέπης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις δυνατότητες που παρέχει το εν λόγω τμήμα αλλά και σε λεπτομέρειες  της φοιτητικής ζωής στη Λήμνο. Στη συνέχεια, οι εθελοντές του συλλόγου Φωτεινή Ποριάζη και Νότης Καραθύμιος, Λημνιοί φοιτητές του Α.Π.Θ. και του Ε.Κ.Π.Α. αντίστοιχα, μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες, τις εμπειρίες τους από τη φοίτηση στα μεγάλα αστικά κέντρα.IMG_1555

Ακολούθησε η τρίωρη περίπου εισήγηση του κου Νικόλαου Φόρου, Συμβούλου Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού της εταιρείας Orientum που παρουσίασε το νέο τύπο Λυκείου, τις δυνατότητες των τμημάτων και με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων παραδείγματα επιτυχημένων επιχειρηματικών δράσεων. Κατάφερε να πείσει τους υποψήφιους φοιτητές και τους γονείς τους που παρακολούθησαν την εκδήλωση πως πρέπει να αφαιρέσουν από το λεξιλόγιο τους τη φράση “δεν γίνεται” και να μην αρκεστούν σε τίτλους αλλά να ερευνήσουν εκτενώς τα επαγγελματικά δικαιώματα που δίνουν οι σχολές που επιθυμούν ενώ παράλληλα μοιράστηκε μαζί τους το τρίπτυχο της επιτυχίας ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΕΥΕΛΙΞΙΑ. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον κο Φόρο να απαντά σε πλήθος ερωτήσεων ενώ η Οrientum θα κληρώσει μέσω της σελίδας της στο Facebook για τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης έναν οδηγό σπουδών για το 2015.

orientum

Επίσης μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα ο Σύλλογος Αποδήμων Λημνιών και φίλων της Λήμνου “Λημνιοί εν δράσει” θα κληρώσει ενώπιον συμβολαιογράφου τρεις τυχερούς από τη λίστα συμμετεχόντων της εκδήλωσης που θα παραλάβουν υποτροφίες φοίτησης σε μεγάλο ιδιωτικό ΙΕΚ με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 75 ειδικότητες σε Αθήνα ή Θεσ/νικη. Οι τυχεροί θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Συλλόγου.

 Οι “Λημνιοί εν δράσει” επιθυμούν να ευχαριστήσουν και δημόσια το Δήμο Λήμνου για την παραχώρηση του Κινηματοθεάτρου και τους εθελοντές που κοπίασαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Εύχονται επίσης καλή επιτυχία στους μαθητές που διαγωνίζονται και φέτος στο στίβο των πανελλάδικων εξετάσεων. Η Λήμνος μας έχει ανάγκη από καταρτισμένους νέους με διάθεση προσφοράς!!!

 Παραμένουμε στη διάθεση σας για τυχόν διευκρινίσεις.

 Λημνιοί εν Δράσει

IMG_1561 IMG_1559

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων