Δυο νεαρές κοπέλες οι νικήτριες του 2ου διαγωνισμού επιχειρηματικότητας

0

Στο τέλος της β’ φάσης του διαγωνισμού έλαβε μέρος η τελική αξιολόγηση των επιχειρηματικών πλέον σχεδίων από τα οποία προκρίθηκαν τα δύο (2) καλύτερα, βάσει των ειδικών κριτηρίων αξιολόγησης, οι ομάδες των οποίων έλαβαν το προκαθορισμένο έπαθλο. Η πρώτη επιχειρηματική ιδέα που κέρδισε στον διαγωνισμό ήταν της Αφροδίτης Ζλατάνου (19 ετών) η οποία αναφερόταν στην δημιουργία μιας πρότυπης τουριστικής μονάδας στη Λήμνο και η δεύτερη επιχειρηματική ιδέα ήταν της Μαρίας Σταυρακούλη (22 ετών) η οποία αναφερόταν στην δημιουργία μιας ξενοδοχειακής μονάδος στον τομέα του ιατρικού τουρισμού.

Από τις αρχές του νέου έτους και για το τρέχων εξάμηνο οι δύο ομάδες αυτές συμμετέχουν δωρεάν (χωρίς δίδακτρα) στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα : Συμβουλευτική και Εφαρμογή» που προσφέρεται από το Πρόγραμμα Εξ’ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του ΚΕΚ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως έπαθλο.

Μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Επιχειρηματικότητα: Συμβουλευτική και Εφαρμογή», οι δύο ομάδες θα έχουν καταρτίσει μέσω της συνεχούς επιμόρφωσης και υποστήριξης από τους συμβούλους του προγράμματος, το τελικό τους, σε πιο αναλυτική μορφή, Επιχειρηματικό Σχέδιο.

Ο Σύλλογος Απόδημων Λημνιών και Φίλων της Λήμνου «Λημνιοί εν δράσει» , στο πλαίσιο της συνεχούς δράσης του με σκοπό την προώθηση της επιχειρηματικότητας στο νησί της Λήμνου, διοργάνωσε τον 2ο διαγωνισμό επιχειρηματικής ιδέας ο οποίος και βρίσκεται στο τελευταίο του στάδιο.

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού συμμετείχαν επτά (7) ομάδες με επτά διαφορετικές επιχειρηματικές ιδέες αντίστοιχα. Οι ιδέες αυτές αναφέρονταν σε τέσσερις διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, όπως του τουρισμού και τροφίμων, αγροτικών προϊόντων. Οι ιδέες αυτές προκρίθηκαν στην β’ φάση του διαγωνισμού, αφού πληρούσαν τα απαραίτητα κριτήρια αξιολόγησης.

Στην συνέχεια, από την β’ φάση αξιολόγησης των επιχειρηματικών ιδεών και μέσω της συστηματικής συμβουλευτικής υποστήριξης την οποία παρείχε ο συνεργαζόμενος σύμβουλος υποστήριξης (μέντορας) του συλλόγου, αναπτύχθηκαν επτά (7) διαφορετικά επιχειρηματικά σχέδια (business plans).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων