Έκθεση Φωτογραφίας: “Προορισμός LXS”

0

Έκθεση Φωτογραφίας: “Προορισμός LXS”
(19-27 Απριλίου 2013, Πλατεία Αγ. Ειρήνης, Αθήνα)

Σκοπός της έκθεσης

Τα προβλήματα της Λήμνου, είναι πολλά. Όπως άλλωστε σε κάθε τόπο, ειδικά εν μέσω κρίσης. Μη τακτικές ή/και ακριβές συγκοινωνίες, συγχωνεύσεις κρατικών υπηρεσιών, έλλειψη προοπτικών για τους νέους, αίσθημα απομόνωσης και παραμέλησης για όσους ζουν στην επαρχία.

Στόχος μας δεν είναι να αναπαράγουμε απλά τα προβλήματα αυτά, ούτε να συγκρουστούμε με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.

Ως Σύλλογος νέων ανθρώπων, εθελοντών, μακριά από κομματικές αγκυλώσεις, θέλουμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα από κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας. Θέλουμε να ενημερωθούμε για την πραγματικότητα και με τη σειρά μας να ενημερώσουμε ή/και να παρέμβουμε με νέες ιδέες και πρωτοβουλίες.

Δεν επιζητούμε τα ακατόρθωτα, αλλά τα αυτονόητα. Ρεαλιστικές λύσεις και προσεγγίσεις στα καθημερινά προβλήματα , για να αλλάξουν «βήμα-βήμα τα κακώς κείμενα και οι νοοτροπίες του παρελθόντος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος Απόδημων Λημνιών και Φίλων της Λήμνου «Λημνιοί εν Δράσει», πήρε τη πρωτοβουλία να διοργανώσει την έκθεση φωτογραφίας ως πρώτη δράση για το νησί. Να αναδείξει τα θέλγητρά του, τις παραλίες του, την αρχαιολογική κληρονομιά του, την ιστορία του, τις παραδόσεις του, τις τοπικές γαστρονομικές και οινικές απολαύσεις.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων