Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση “ξανά” Λήμνος-Αθήνα

0

Πρόβλημα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Αθήνα και την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα αντιμετωπίζει το νησί μας. Τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην ακτοπλοϊκή σύνδεση φέρνει εκ νέου στην επικαιρότητα με επιστολή της η Ομοσπονδία Λημνιακών Συλλόγων (Ο.Λ.ΣΥ.).

Δείτε αναλυτικά την επιστολή:

«Η Ομοσπονδία Λημνιακών Συλλόγων (Ο.Λ.ΣΥ) εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες στο θέμα της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Λήμνου και του Άη Στράτη με την ηπειρωτική Ελλάδα.

«Τα δυο νησιά συνδέονται με την ηπειρωτική Ελλάδα με το πλοίο “Ταξιάρχης” που κανονικά εκτελεί 3 φορές την εβδομάδα το δρομολόγιο Λαύριο – Άη Στράτης – Λήμνος – Καβάλα και επιστροφή. Η Λήμνος συνδέεται επίσης με το “Νήσος Μύκονος” που εκτελεί δύο δρομολόγια την εβδομάδα με το δρομολόγιο Πειραιάς – Σύρος – Μύκονος – Αγ. Κήρυκος – Καρλόβασι – Βαθύ – Χίο – Μυτιλήνη – Καβάλα.

Από την Παρασκευή 20 – 2 – 2015 το πλοίο “Ταξιάρχης” δεν εκτελεί τα δρομολόγιά του εξ αιτίας της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων στο πλοίο της εταιρείας ΝΕΛ. Το δε πλοίο “Νήσος Μύκονος” ούτως ή άλλως δεν εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό αφού η χρονική διάρκεια του ταξιδιού Πειραιάς – Λήμνος είναι 22.30 ώρες. Έτσι η Λήμνος και ο Άη Στράτης δεν έχουν στην πραγματικότητα ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Αττική.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα, την άμεση λύση στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Λήμνου που είναι χρόνιο και δυστυχώς φαίνεται να επιδεινώνεται».

Πηγή : enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων