Λήμνος & τις 4 Εποχές

0

Απολαμβάνεις τη Λήμνο και τις 4 εποχές!

Καλώς ήρθατε στη Λήμνο, την ομηρική Ανεμόεσσα, τη γη του Ηφαίστου, του Φιλοκτήτη, της Υψιπύλης και του Ιάσονα.

Καλώς ήρθατε στην αρχαία Δίπολη, τη Μύρινα και την Ηφαιστεία, στο σιτοβολώνα της αρχαίας Αθήνας και του Βυζαντίου.

Σας υποδέχεται η Πολιόχνη, σύγχρονη της Τροίας, μία από τις αρχαιότερες οργανωμένες πόλεις, με το πρώτο “βουλευτήριο” στον κόσμο. Σας υποδέχονται τα βυζαντινά κάστρα, τα ξωκλήσια, οι μάντρες, τα διάσπαρτα μνημεία της ντόπιας λιθογλυπτικής, όλα δεμένα αρμονικά με το τοπίο και τη φυσική ομορφιά της «Σταλημένης» των Ενετών.

Ολόκληρο το νησί μας, με 280 χιλιόμετρα πανέμορφες παραλίες, είναι περιοχή φυσικού κάλλους, με σπάνια βιοποικιλότητα και με πλούσιους υγροτόπους.

Επισκεφθείτε τα 32 χωριά μας, τα περισσότερα από αυτά χαρακτηρισμένα παραδοσιακά, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα ενδιαφέροντα μουσεία, αρχαιολογικό και ναυτικό, καθώς και την πινακοθήκη.

Γευτείτε τα προϊόντα της «Αμπελόεσσας», το φημισμένο Λημνιό κρασί, τα εξαιρετικά τυριά, το θυμαρίσιο μέλι, τα φλομάρια και φυσικά τα φρέσκα ψάρια.

Γνωρίστε το νησί των αντιθέσεων, με την ηρεμία και την ξενοιασιά, αλλά και το παραδοσιακό γλέντι, τη διασκέδαση και τη ψυχαγωγία.

Απολαύστε το αίσθημα ελευθερίας, την ανοιχτωσιά του τόπου, τη φιλοξενία των κατοίκων του και τις 4 εποχές!

 

Μια διαφορετική ματιά Λήμνου από έναν Λημνιό εν δράσει !

Καθότι “ιθαγενής” τον περισσότερο χρόνο της ζωής μου τον έχω περάσει στη Λήμνο. Ανέκαθεν είχα πολύ ελεύθερο χρόνο και επειδή πάντα μου άρεσαν περισσότερο οι outdoor activities ασχολήθηκα με πολλά σπορ. Στη Λήμνο, παρόλο που οι υποδομές είναι ελάχιστες, μπορείς να βρεις χώρο για να κάνεις σχεδόν τα πάντα. Έτσι λοιπόν ξεκίνησα με ποδόσφαιρο το χειμώνα, ψάρεμα και κολύμπι το καλοκαίρι. Δε λέω καλά τα κατάφερνα αλλά δεν με γέμιζαν τελείως. Αργότερα μπήκαν στη ζωή μου η ιστιοπλοΐα, το windsurf, το ψαροτούφεκο. Από κάποια στιγμή και μετά -μάλλον λόγω της εύκολης διάδοσης φωτογραφιών μέσω internet-, άρχισαν να εμφανίζονται πολυταξιδεμένοι σερφίστες, ψαροτουφεκάδες, ιστιοπλόοι και όλοι μου έλεγαν πόσο τυχερός είμαι που μένω σε ένα τέτοιο μέρος που έχει χώρο και καλές συνθήκες για τα πάντα! Κάποιοι μάλιστα χρησιμοποίησαν το σλόγκαν “The search is over” και έτσι το νησί απέκτησε φανατικούς χομπίστες…

Aσχολήθηκα λίγο με κυνήγι (αν και το γύρισα στο bird watching στην λίμνη αλική και στη χορταρόλιμνη όταν γεμίζουν με flamingo και άλλα μεταναστευτικά πουλιά). Τα ενδημικά θηράματα του νησιού είναι η πέρδικα και το αγριοκούνελο. Επίσης, τα τελευταία χρόνια αρχίζουμε να θαυμάζουμε τους φασιανούς και το λαγό. Πάπιες και μπεκάτσες για χειμώνα! Θα ακούσετε και για άλλες ιδιαίτερες ασχολίες, όπως αστροπαρατήρηση (εδώ θα βρεις εύκολα ένα μέρος με χαμηλή φωτορύπανση), xc mountainbike (χαμηλοί λόφοι με πολλούς χωματόδρομους), jeeping (αν και η τιμή της βενζίνης μας το απαγόρεψε). Όσο για rafting και snowboard, ε, να κάνουμε και κάνα ταξιδάκι στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων